Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с 146 ti - помощ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с 146 ti - помощ!!!

няма и седмица и мойта Алфа умря
    като е студена пали върви и няма проблеми. Като позагрее почва да прекъсва/накъсва, губи мощност и по някое време просто спира. Давам газ - няма никой. Трябва да я угася и запаля на ново за да тръгне. Казаха ми, че и липсва един цилиндър, че е запушена дюза, свещи ... тия дни ще ме преглеждат ... Но бих искал да прочета ако някой е имал подобни премеждия как се е оправил. Благодаря за съветите предварително и естествено съм тук да отговоря на всеки уточняващ въпрос...
    Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
    Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

кофти колега!! Тая Алфа има една сонда, не че разбирам много, ама, провери я.
    Alfa 146 boxer, 1,6 103hp; 95

Comment

Карал съм веднъж Алфа с подобен проблем. При нея номера беше, че както си работи и изведнъж не може да качи повече от 1300об/мин. Настискаш педала до дупка, правиш, струваш, но повече от 1300об/мин не качва и изведнъж сама се оправяше, а понякога трябваше и да я загасиш и да изчакаш малко. Също прекъсваше и проблема се оказа дебитомер.
      www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx
        Карал съм веднъж Алфа с подобен проблем. При нея номера беше, че както си работи и изведнъж не може да качи повече от 1300об/мин. Настискаш педала до дупка, правиш, струваш, но повече от 1300об/мин не качва и изведнъж сама се оправяше, а понякога трябваше и да я загасиш и да изчакаш малко. Също прекъсваше и проблема се оказа дебитомер.
        това е доста близо до мойта тъжна истина - така е прекъсва, и колкото и да даваш газ обороти не качва...
        Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

Според мен е свързано главно с инжекциона и на една диагностика ще си покаже най-добре...
          Така като се замисля може и свещи да са...така че ремонта за сега е неопределен какво ще включва.

Comment

колега и при мен го има този проблем.страното е че при мен го прави само когато я карам на бензин.смених сондата,дюзите ги чистих и нищо.говорих с познати и те ме посъветваха да си проверя комутатора/плочката в делкото/,но незнам къде да го направя.
            ' 99 Lancia Delta TD-Super Economy

Comment

Първоначално публикувано от PEPINKO
              колега и при мен го има този проблем.страното е че при мен го прави само когато я карам на бензин.смених сондата,дюзите ги чистих и нищо.говорих с познати и те ме посъветваха да си проверя комутатора/плочката в делкото/,но незнам къде да го направя.
              на бензин де на бензин, аз газ с газ не карам, но подозирам че преди мен е карана предимно на метан.
              тъпото е, че други оплаквания няма - не държи високи обороти на празен ход, звучи добре двигателя(не само мое мнение - аз така да се каже нищо не вдевам, ама ми харесва, а преди да я купя чух поне 7-8 ТС които хич не ми харесваха), може би имам повишен разход но това за 200 км си е чиста спекула...

Comment

И аз си мисля че без диагностика няма да стане ясно.......
                98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от MONI
                  И аз си мисля че без диагностика няма да стане ясно.......
                  да мине женския празник и това ще е първото, което ще направя...
                  тъкмо ще знам какво да взема на жената - ако се окаже дебитомер ще и взема дебитомер за празника ... за съжаление се шегувам ...

Comment

Първоначално публикувано от PEPINKO
                    Колега твоята кола няма делко
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ламбда!
                      Колега, един не много умен съвет, но поне ще знаеш дали е тя, изключи я и пак пробвай да я покараш.
                      Карането на газ им еб#@ва мамата.
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                        Ламбда!
                        Колега, един не много умен съвет, но поне ще знаеш дали е тя, изключи я и пак пробвай да я покараш.
                        И компютъра влиза в авариен режим и става боза...

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx
                          Първоначално публикувано от Crusader
                          Ламбда!
                          И компютъра влиза в авариен режим и става боза...
                          След което се ресетва Еку-то и бозата става резняк
                          Mitsubishi Outlander
                          Mitsubishi Space Star
                          Daihatsu Terios

Comment

Мда, ресет до следващата боза. Между другото като сменях на мойта ламбда сондата /то беше една епопея-сега имам 3 сонди/, ми направи впечатление че при изключена ламбда компа не дава грешка, а отчита една средна стойност 0.45V и колата си върви. На мене ми се струва че може да е температурен датчик, бобина или запушен катализатор. Много кофти ми стана за тази красавица, ама тез талянци карат кат за последно
                            Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

И при мен беше така, с откачена върви ОК и гори малко над нормите, със закачена но прецакана, не върви и гори мноооого над нормата....писал съм в друга тема!

П.С. Как така имаш три? Работят ли и трите?
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

Working...
                              X